Privé lessen na de geboorte

Wanneer ik met moeders praat over de periode na de bevalling, hoor ik ze vaak zeggen dat ze aandacht voor dat stuk missen. Je kunt veel informatie vinden over zwangerschap en geboorte geven, maar die belangrijke periode die daarop volgt wordt weinig genoemd.  Je lichaam moet herstellen van de zwangerschap en bevalling of keizersnede, je slaapt minder, de hormonen gieren door je lijf, je borsten veranderen (ongeacht of je wel of geen borstvoeding geeft) en je hebt ineens een mensje waar je 24/7 voor moet zorgen. Vaak krijg je van verloskundigen wel oefeningen die je kunt doen om fysiek te herstellen en van je kraamhulp krijg je ook veel informatie en hulp, maar na die eerste week stopt dat meestal. De kraamperiode is echter 40 dagen, ongeveer 6 weken, en daarom dat ik privé lessen yoga na de geboorte aanbied.  In 2014 heb ik de cursus post-natal yoga bij Birthlight gevolgd en ik baseer mijn postnatale begeleiding op de kennis en principes van Birthlight. 

Ik bied een pakket privé lessen van 3 keer bij je thuis aan. In de eerste weken na de geboorte van jullie kindje(s) kom ik bij je langs en geef ik je de eerste oefeningen om je buikspieren weer te sluiten en bekkenbodemspieren rustig aan weer te versterken. Er is veel aandacht voor de adem en er is ruimte om het over het moederschap te hebben. Ik heb zelf bij mijn twee kinderen borstvoeding gegeven en kan op dat gebied met je uitwisselen, maar ik ben geen lactatiekundige. Wanneer je vragen hebt over borstvoeding zal ik je altijd naar een lactatiekundige verwijzen. 

Wanneer kom ik langs?

Ik kan vanaf de eerste dag na de geboorte al bij je langskomen en uiterlijk in week 6. Vanaf week 7 zou je kunnen beginnen met mama en baby yoga. 

Kosten en duur

Kosten: EUR 75,00 

Duur:    3x 45 minuten 

Meld je aan via het aanmeldformulier. In het bericht mag je aangeven wat je uitgerekende datum is of wanneer je bent bevallen/keizersnede hebt gehad. Ik zal daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen om de bezoeken in te plannen. 

Terug naar Yoga