Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wat een prachtige periode ga je in. Er groeit een mensje in je buik of misschien wel meer dan één. Elke zwangerschap is anders en wordt door iedere vrouw anders ervaren. Er zijn vrouwen die tijdens de zwangerschap weinig tot geen klachten hebben, vrouwen die veel fysieke en / of mentale uitdagingen hebben, vrouwen die genieten en vrouwen voor wie het allemaal niet snel genoeg kan gaan. Maar wat elke zwangere vrouw verbindt is dat zwanger zijn en geboorte geven het lichaam van een vrouw onomkeerbaar verandert. De zwangerschap is daarom een periode waarin je heel bewust met je lichaam om mag gaan om die veranderingen te omarmen. 

 

Wat biedt zwangerschapsyoga in dit proces? 

 

 • je zwangerschap bewust en met aandacht te ervaren 

 • oefeningen om bekkenbodemspieren in goede conditie te krijgen

 • mentale en fysieke ontspanning

 • (ademhalings)technieken om met stress om te gaan 

 • het bereidt je mentaal en fysiek voor op de geboorte

 • technieken om tijdens onvoorspelbare situaties terug te gaan naar je adem en ontspanning 

 

Methode

In de zwangerschapsyogacursussen worden oefeningen en technieken uit verschillende methodes gebruikt. Yoga Mama baseert haar lessen op de Birthlight methode en gebruikt technieken opgedaan in verschillende workshops en haar doula opleiding. 

In de lessen wordt altijd aandacht besteed aan:

 • verbinding met de baby(‘s) in je buik

 • lichaamsbewustzijn 

 • ademhalingsoefeningen

 • het bekken 

 • praktische tips voor het dagelijks leven

 • ontspanning 

 

De zwangerschapsyoga oefeningen zijn erop gericht om je lichaam tijdens de zwangerschap soepel te houden en het te versterken. Tegelijkertijd bereiden de oefeningen je lichaam voor op de geboorte van je baby(‘s) en zijn de meeste toepasbaar tijdens de bevalling. 

 

Bekkenpijn

Wanneer vrouwen kampen met bekkenpijn probeer ik zoveel mogelijk mijn oefeningen aan te passen zodat elke vrouw mee kan doen. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig bekkenpijn kan zijn en hoe belangrijk het is om rustig en met aandacht te blijven bewegen. De oefeningen die worden aangeboden beginnen als micro-bewegingen. Hiermee worden diepliggende spieren in je lichaam aangesproken die het lichaam van binnenuit versterken. Daarna gaan de bewegingen vloeiend over in macro-bewegingen, waarmee elke vrouw ruimte krijgt om haar lijf goed te voelen binnen de grenzen van haar mogelijkheden. 

Cursus aanbod 

Zwangerschapschapsyoga:

Maandag (NIEUW!)                 19:00u-20:00u 

Woensdag                               19:30u-20:30u    

Vrijdag                                      09:30u - 10:30u  

Je kunt je inschrijven vanaf je 15e week zwangerschap en kunt de lessen blijven volgen tot de geboorte van je kindje(s). Je kunt op elk moment instromen en eenmalig een proefles doen. De kosten van een proefles zijn EUR 7,50. Daarna kun je een lessenkaart aanschaffen voor 5 of 10 lessen, maar je kunt ook een losse les boeken. 

5-lessenkaart: EUR 70,00

10-lessenkaart: EUR 130,00

1 losse les: EUR 15,00

ACTIE: Vanwege de opening van mijn nieuwe geboortecentrum met yoga studio kun je de hele maand juni nog gebruikmaken van een gratis yoga les. Boek je les hier!                                                           

 

Terug naar Stuitligging