Groepscursus Geboorte in Balans

In deze unieke cursus van 6 bijeenkomsten bereid jij je samen met je (geboorte)partner voor op de geboorte van jullie kindje(s) én op de kraamperiode. Het is een volledige cursus waarin jullie samen leren dat baren een heel natuurlijk proces is en wat je samen kunt doen om dit proces tot een positieve ervaring te maken. Je krijgt tools in handen hoe je om kunt gaan met de uitdagingen waar je (soms) tegenaan loopt en je leert wat je fysiek nog kunt doen om het proces te bevorderen als het mogelijk stagneert. Het is een cursus die zowel voor een eerste als opvolgend kindje zeer waardevol is, omdat het zowel op de mentale als de fysieke voorbereiding is gericht.

Voor de mentale voorbereiding gebruik ik alle kennis en ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan bij het geven van o.a. HypnoBirthing® en zwangerschapsyoga en het begeleiden van mijn doula* cliënten. 

De fysieke voorbereiding van de cursus is de officiële Spinning Babies Birth Prep®. Spinning Babies® staat voor de draaiingen (rotaties) die de baby moet maken om door het bekken te komen. Je kunt de baby(’s) daarbij helpen (baren is immers een proces wat je samen doet) door ruimte te maken in je bekken. Tijdens de zwangerschap kun je je lichaam daar al op voorbereiden en tijdens de bevalling weet je dan precies wat je kunt doen om op de ‘juiste’ plekken in je bekken ruimte te maken. Wat ik met ‘juiste’ bedoel kun je lezen onder het kopje Spinning Babies waar ik wat dieper in ga op wat je kunt verwachten en waarom ik er een enorme fan van ben.   

Als laatste, maar zeker niet minste, onderdeel leer je zoveel mogelijk over de kraamperiode. Dat is namelijk de start van de rest van je leven…dit onderdeel wordt gegeven met orthopedagoog en oudercoach Anne Morssink van praktijk Bij Anne. Tijdens dit onderdeel krijg je kennis over hoe je baby zich ontwikkelt, hechting, huilen en praktische zaken als routine, eten en slapen en krijg je handvatten hoe je daarmee om kunt gaan.

Kortom, écht een volledige cursus om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje(s) en de eerste periode daarna.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inhoud cursus

Les 1: zwangere en partner: Wat zijn de verwachtingen? Hoe werkt het zenuwstelsel en hoe heeft het invloed op bevallen? Uitleg geboorteproces + introductie Spinning Babies®

Les 2: zwangere en partner: Spinning Babies en geboorteplan

Les 3: alleen zwangere: fysieke voorbereiding, ademtechnieken en visualisatie

Les 4: alleen zwangere: fysieke voorbereiding, ademtechnieken en visualisatie

Les 5: zwangere en partner: kraamperiode

Les 6: zwangere en partner: kraamperiode en recap

Wanneer start je

De cursus wordt meestal tussen 22 en 30 weken zwangerschap gestart. Je kunt ook eerder of later instromen. Wil je vanaf of met 33 weken starten, overleg ik wel graag even met je, omdat de laatste lessen in je uitgerekende periode vallen.

DATA 2024

* dinsdag 9-16-23-30 januari, 6 en 13 februari 2024                                 Tijd 19:00u-21:00u  (nog 5 beschikbaar)

* dinsdag 20-27 februari, 5-12 maart en donderdag 21 maart en 4 april   Tijd 19:00u-21:00u  (nog 6 beschikbaar)

* dinsdag 19-26 maart, 2-9-16 en 23 april                                                 Tijd 19:00u-21:00u  (nog 6 beschikbaar)

Maximaal 6 plekken.

Kosten

ACTIE: als je boekt vóór 1 januari 2024 betaal je EUR 350,- (per koppel) i.p.v. EUR 397,-! Let op: verschillende verzekeraars vergoeden (deels) de cursus.

Wil jij ook volledig voorbereid zijn op een positieve geboorte ervaring? Toon dan je interesse door het contactformulier in te vullen of schrijf je meteen in via Momoyoga.

Terug naar Geboortecursus